Het eerste boek van de 16 jarige Hiltje Bosma

16–jarige Hiltje Bosma uit Zwagerbosch bracht kortgeleden haar eerste boek uit. Hiltje Bosma zit nu in 4VMBO-T en schrijft al vanaf haar zevende jaar. Het boek heet,  De vrede en oorlog van Kanerva. Het ontstaan van dit boek is begonnen met een simpele school opdracht. Het schrijven van een verhaal over de oorlog. Omdat schrijven nu eenmaal helemaal mijn ding is, werd dat verhaal wat langer dan gepland. Ook ben ik altijd al bezig geweest met het me verdiepen in het schrijven van boeken. Toen ik op de site van uitgeverij Kluitman de richtlijnen voor een boek vond, besloot ik het verhaal voor school als manuscript te gaan gebruiken.
Vervolgens heb ik een uitgeverij benaderd, Leopold wel te verstaan. Helaas wilden zij mijn manuscript niet publiceren. Ik gaf de moed niet op. Na het bericht van Leopold heb ik Kluitman benaderd. Er werd mij medegedeeld dat het om en de bij acht weken kon gaan duren voordat ik bericht van hen zou krijgen.
In de tussentijd besloot ik nog een uitgeverij te benaderen; Boekscout-Yo. Boekscout-Yo is de jeugdinstroom voor tieners die ook graag hun boek willen publiceren. Zij gaven mij redelijk gauw bericht. Binnen een week had ik een contract. Ik mailde Kluitman om te vertellen dat ik inmiddels een contract aangeboden had gekregen bij een andere uitgeverij. Zij lieten mij op hun beurt weten dat ze mijn manuscript nog niet hadden gelezen. 'Dus vissen we achter het net,' zoals zij zelf aangaven. Soms moet je gewoon meerdere mensen tegelijk benaderen om je doel te bereiken. En dat kan alleen als je in jezelf blijft geloven!
Over het boek:
Het boek is getiteld: De  vrede en oorlog van Kanerva. Kanerva is een dorp op het eiland; British Empire. In dit dorp woont ook Arend. Arend is een leuke, gezellige en aardige jongen van zeventien jaar. Samen met zijn trouwe hond Max beleefd hij de leukste dingen. Arend werkt ook, namelijk op de manege van zijn buren. Hij is daar knecht. Op een dag ontmoet hij het nieuwe kantinemeisje, Arend is opslag verliefd. Toch is Arend zijn leven niet alleen rozengeur en maneschijn. Hij raakt namelijk verzeild in een oorlog. Een heftige oorlog. Arend word van het ene op het andere moment aangesteld tot militair. Zijn ouders hebben er alles mee te maken. Waarom? En hoe dit afloopt? Dat lees je in; De vrede en oorlog van Kanerva!
 
 
BRON: Radio Noordoost-Friesland


< Terug naar inspiratie pagina
ik zoek aanbod
inspireer mij!
gratis account aanmaken
ik heb aanbod
meld uw aanbod hier aan
kijk wat scholen zoeken
inloggen