Lopen naar school vermindert stress

Uit onderzoek van James Roemmich van de University of Buffalo (New York) blijkt dat naar school lopen de stress vermindert die kinderen gedurende de dag ervaren, zo meldt dagblad De Telegraaf. Daarnaast heeft een wandeling van anderhalve kilometer en langer een positieve uitwerking op hartslag en bloeddruk.
De verschillen tussen lopen en naar school gebracht worden, zijn aanzienlijk. Zo was tijdens een overhoring de bloeddruk bij kinderen die met de auto naar school gebracht waren drie keer zo hoog dan bij kinderen die naar school waren komen lopen. Het stressniveau van de passieve, met de auto vervoerde kinderen, was twee keer hoger dan bij de actieve kinderen.
'Processen van hart- en vaatziekten beginnen al in de kindertijd, dus als we een manier kunnen vinden om dat te stoppen of vertragen zou dat een belangrijk gezondheidsvoordeel opleveren. Het verminderen van stress kan daaraan bijdragen', aldus Roemmich.
De resultaten van zijn onderzoek zijn gepubliceerd in Medicine & Science in Sports & Exercise. Het is het eerste onderzoek dat aantoont dat gematigde inspanning de reactiviteit van het hart en de bloedsomloop vermindert tijdens latere stressvolle activiteiten.
(Bron: De Nationale Onderwijsgids)


< Terug naar inspiratie pagina
ik zoek aanbod
inspireer mij!
gratis account aanmaken
ik heb aanbod
meld uw aanbod hier aan
kijk wat scholen zoeken
inloggen