Prijs naar stimuleringsproject voor positief gedrag

De Jos van Kemenade Award 2010 is gewonnen door Positive Behavior Support. Doel van dit project is om met een positieve gedragsverandering van het onderwijspersoneel ook zo’n verandering teweeg te brengen bij de leerlingen. Uiteindelijk moet dit leiden tot betere leerprestaties.
Door de schoolbrede aanpak en de samenwerking met jeugdzorg, ouders en leerlingen is het project breed gedragen en duurzaam. Leerlingen worden beloond met fiches voor positief gedrag en mogen deze inwisselen voor diverse activiteiten. 

Vijf basischolen doen mee aan het project, waaronder openbare basisschool De Veldkei in Assen en obs Zeijen in het gelijknamige dorpje ten noorden van Drentse hoofdstad. Deze twee openbare basisscholen vallen respectievelijk onder de bij VOS/ABB aangesloten besturen Plateau Openbaar Onderwijs Assen en de Stichting Openbaar Onderwijs Baasis.

Ook de Van der Reeschool in Smilde werkt met het Positive Behaviour Project. Deze school is aangesloten bij het Regionaal Expertise Centrum Noord Nederland – cluster 4 (RENN4), dat eveneens lid is van VOS/ABB.

De Jos van Kemenade Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de school of instelling die leraren de ruimte biedt om te professionaliseren op de werkplek. De winnaar krijgt een bronzen wisselsculptuur, een Certificaat Gouden Leerklimaat en een professionaliseringscheque voor ondersteuning door het Ruud de Moor Centrum ter waarde van 15.000 euro.

Klik hier voor meer informatie over het project Positive Behavior Support op de website van Yormeo, de organisatie van jeugd- en opvoedhulp in Drenthe.

BRON: VOS/ABB< Terug naar inspiratie pagina
ik zoek aanbod
inspireer mij!
gratis account aanmaken
ik heb aanbod
meld uw aanbod hier aan
kijk wat scholen zoeken
inloggen