Dagelijks een 'jingle' op het Picasso Lyceum

Een doodgewone schooldag combineren met je hobby? Een aantal leerlingen van het Picasso Lyceum is begin dit schooljaar gestart met maken van schoolradio.
Het team, variërend van de eerste klas tot 6 VWO, verzorgt drie keer per dag een radio-uitzending. Dit doen de leerlingen vanuit een speciaal ingerichte studio, begeleid door muziekdocente Carina Hulspas. Voor aanvang van de lessen en tijdens de kleine en grote pauze kan de hele school genieten van onder andere muziek (voornamelijk Top 40, maar ook 'gouwe ouwe' verzoeknummers), filmrecensies en het weerbericht.
Daarnaast is het radio team gestart met het uitzenden van zogenaamde 'jingles'. Een jingle is een kort stuk muziek met zang of spraak dat dient als herkenningsmelodie.
Eén van de initiatiefneemsters van dit project is Jitske Boerkamp uit 5 VWO. Haar inspiratie voor de schoolradio komt uit de film 'A Cinderella Story', een moderne parodie op het sprookje Assepoester. Op een Amerikaanse high school werd de dagelijkse radio vol enthousiasme ontvangen. Zo ook op het Picasso Lyceum, vertelt Jitske. "Je merkt dat het een stukje saamhorigheid brengt, de sfeer is goed. Wij zijn gestart met een team van elf leerlingen, maar iedere dag komt er wel iemand een kijkje in de studio nemen. De interesse is groot!"
Om de studio te kunnen voorzien van apparatuur (laptop met Internet, MP3- en CD-speler), heeft Jitske Stichting Fonds 1818 benaderd. Dit gesprek is goed verlopen, waardoor er een ruimte in de school is omgetoverd tot radiostudio. Ook is er een mobieltje aangeschaft om verzoekjes te kunnen ontvangen.
Jitske, die zelf later in een ziekenhuis wil werken geeft aan dat dit project een mooie kans biedt aan de leerlingen die een baan in de mediawereld ambiëren. Op deze manier kunnen zij er achter komen of het wat voor ze is. Zelf vindt Jitske het gewoon erg leuk om te doen.
Om de leerlingen een beetje op weg te helpen, zijn zij een dag op bezoek geweest bij de radiozender Q-music. Hier kregen zij een rondleiding en wat 'tips & trics' van degene die de DJ's opleidt. Tot slot mochten zij meekijken in de uitzending van Gijs Staverman. Deze leerzame dag heeft een goede basis gevormd voor vele schoolradio-uitzendingen die nog gaan komen!
BRON: Echo.nl


< Terug naar inspiratie pagina
ik zoek aanbod
inspireer mij!
gratis account aanmaken
ik heb aanbod
meld uw aanbod hier aan
kijk wat scholen zoeken
inloggen