Leraren van het Jaar 2010

De Leraren van het Jaar 2010 zijn Mathijs ter Bork van Openbare Jenaplan School 't Broekhoes uit Balinge (Drenthe), Trudy Coenen van het Montessori College Oost uit Amsterdam en José Jansen-Gulen van het ROC Nijmegen. Minister Rouvoet maakte de namen bekend tijdens een feestelijk evenement voor zo’n 1000 leraren op het Mediapark in Hilversum. 
Deze Leraren van het Jaar zijn een jaar lang ambassadeur voor alle 350.000 leraren in Nederland.
Leerlingen en ouders nomineerden ruim 700 leraren voor deze titel. 270 uit het primair onderwijs, 288 uit het voortgezet en 160 uit het middelbaar beroepsonderwijs. Als argumentatie voor de nominaties hadden leerlingen het vooral over ‘inspirerend’, ‘uitdagend’ en ‘streng doch rechtvaardig’. Ouders vonden ‘het contact met de leraar’ belangrijk.

Dag van de Leraar

De verkiezing Leraar van het Jaar is een initiatief van Stichting Beroepskwaliteit Leraren en ander onderwijspersoneel (SBL) en is onderdeel van de Dag van de Leraar op 5 oktober 2010, World Teachers’ Day. Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij het belang van onderwijs en de rol van de leraar daarin. De Dag van de Leraar en alle activiteiten die op die dag door SBL en door scholen zelf worden georganiseerd, hebben als doel alle leraren in heel Nederland te bedanken voor hun tomeloze inzet.
BRON: De Rijksoverheid


< Terug naar inspiratie pagina
ik zoek aanbod
inspireer mij!
gratis account aanmaken
ik heb aanbod
meld uw aanbod hier aan
kijk wat scholen zoeken
inloggen