Hulp aan kinderen op het mobiele internet

Op woensdagmiddag 6 oktober wordt in de Centrale Bibliotheek Den Haag het voorlichtingsprogramma WifiWijs gelanceerd. Tijdens de lancering vindt een debat plaats tussen kinderen en opvoeders over het mobiele internet. Ook zal er vanaf 1 oktober bij meer dan 1,2 miljoen kinderen een speciale Donald Duck uitgave [WifiWijs in Duckstad] op de mat vallen.
De mobiele kids van vandaag
Kinderen leven in een multimediale wereld die steeds mobieler wordt. De meeste mobieltjes zijn allang geen telefoons meer, ook al heten ze nog ‘smartphones’. Bellen is wel het laatste dat kinderen ermee doen. Ze chatten, gamen, surfen, hyven en kijken liever video en tv op hun mobiel. Zij zijn letterlijk altijd en overal online, ook buiten het blikveld van de opvoeders waardoor het steeds moeilijker wordt kinderen op het gebied van media te begeleiden.
Voorlichting
Het programma Wifiwijs wil kinderen voorlichting geven over het mobiele internet. Dit gebeurt o.a. door middel van een speciale Donald Duck uitgave WifiWijs in Duckstad. De verhaallijnen in deze speciale Donald Duck zetten zich voort op www.wifiwijs.nl , waar kinderen, jongeren en opvoeders zelf kunnen bijdragen aan de ‘storyworld’ van WifiWijs. Daarnaast worden elk kwartaal nieuwe verhaallijnen toegevoegd met bijbehorende applicaties en activiteiten in verschillende sociale media. Deze transmedia aanpak maakt het mogelijk om mensen steeds opnieuw te betrekken bij het thema ‘Mobiel Leven’ via verschillende media, met grote effectiviteit als gevolg. Zo wordt WifiWijs eind november 2010 ook ingezet tijdens de Week van de Mediawijsheid van de Openbare Bibliotheken.
Bron: Vives


< Terug naar inspiratie pagina
ik zoek aanbod
inspireer mij!
gratis account aanmaken
ik heb aanbod
meld uw aanbod hier aan
kijk wat scholen zoeken
inloggen