Debat over leer kracht opent Onderwijsweek 2010

Na de verkiezing van de leraren van het jaar 2010 op zaterdag 2 oktober a.s. in Hilversum wordt de Nationale OnderwijsWeek 2010 officieel geopend met een debat door leerlingen van het Corderiuscollege in Amersfoort. Zij debatteren over leer kracht in het Nederlandse onderwijs en in bijvoorbeeld scholen in Malawi en andere landen van de derde wereld.

Leerlingen van het Corderiuscollege vertellen onder andere over hun bezoek en Malawi en hun ervaringen in het onderwijs daar.
De aftrap voor de OnderwijsWeek 2010 wordt gegeven door de voorzitter van de Stichting van het Onderwijs Sijbolt Noorda. Hij doet dat na een videostream (o.a. via Leraar 24 en Kennisnet) waarin de bewindslieden van het demissionair kabinet minister André Rouvoet en staatssecretaris Van Bijsterveldt de week een behouden vaart hebben gewenst.

De Week van het Onderwijs valt samen met de Week van het Beroepsonderwijs. Een Week lang zullen scholen en onderwijsorganisaties op vele evenementen de samenleving kennis laten maken met de kracht van het Nederlandse onderwijs.

Bron: Nationale Onderwijsweek< Terug naar inspiratie pagina
ik zoek aanbod
inspireer mij!
gratis account aanmaken
ik heb aanbod
meld uw aanbod hier aan
kijk wat scholen zoeken
inloggen