Basisschool breekt record recyclen

Openbare basisschool Zuiderenk in het Drentse dorp Wijster, die meedoet aan de milieu- en hulpactie Wecycle, heeft in één keer 7500 afgedankte elektrische apparaten ingeleverd. Met de opbrengst kunnen 150 toiletten worden geplaatst bij scholen in Afrika.
Omdat de Zuiderenk de meeste apparaten in één keer inzamelde, werd de openbare basisschool in Wijster door Wecycle in het zonnetje gezet. De school kreeg diverse watermerken op het schoolplein. Watermerken worden gemaakt door in dit geval op de tegels van het plein een mal te leggen en met een hogedrukspuit de ondergrond schoon te spuiten. Op deze manier zijn het logo van Wecycle en een hinkelbaan aangebracht.

Wecycle is een landelijke actie om iedereen ervan bewust maken dat gebruikte kleine elektrische apparaten, zoals mp3-spelers, spelcomputer en föhns en ook spaarlampen niet thuishoren in de afvalbak maar apart moeten worden ingezameld. Uit het afval kunnen grondstoffen worden teruggewonnen.

Het doel van de landelijke actie om met de opbrengst 1000 zogenoemde elephant toilets te plaatsen is bereikt, meldt Wecycle. Deze toiletten worden door de organisatie Pump Aid-Water for Life gebouwd bij scholen in Afrika.

Klik hier voor een filmpje over de elephant toilets.

Klik hier voor meer informatie over Wecycle.


BRON: VOS/ ABB


< Terug naar inspiratie pagina
ik zoek aanbod
inspireer mij!
gratis account aanmaken
ik heb aanbod
meld uw aanbod hier aan
kijk wat scholen zoeken
inloggen