Kinderen verbreken record simultaan lezen

Het record simultaan voorlezen is verbroken. Tijdens de Week van de Alfabetisering lazen 45.831 kinderen in Nederland en Bonaire tegelijkertijd voor uit het boek Geel gras van Simon van der Geest. Dat maakte organisator Stichting Lezen & Schrijven donderdag bekend.

De stichting wilde minimaal 15.000 deelnemers hebben, maar kreeg het drievoudige.

Het voorleesrecord stond in het teken van '15 minuten lezen', een initiatief van Stichting Lezen & Schrijven en Stichting Lezen. Zij stellen dat dagelijks een kwartier lezen belangrijk is voor een goede taal- en leesontwikkeling en dat het laaggeletterdheid voorkomt.

Van de deelnemende basisschoolleerlingen waren 1500 lezers, samen met prinses Laurentien en demissionair staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt, aanwezig in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Daar werd ook de winnaar van de Versier je favoriete boek-wedstrijd bekend gemaakt. Kinderen mochten een levensgroot, kaal boek versieren in de trant van hun lievelingsboek. De wedstrijd is gewonnen door groep 5 van basisschool Meester Eeuwout uit het Zuid-Hollandse Brielle met het boek De Griezelbus van Paul van Loon.
BRON: ANP


< Terug naar inspiratie pagina
ik zoek aanbod
inspireer mij!
gratis account aanmaken
ik heb aanbod
meld uw aanbod hier aan
kijk wat scholen zoeken
inloggen