Opening leerafdeling Wittesteijn

Zorggroep Oude en Nieuwe Land heeft dinsdag samen met ROC Friese Poort een leerafdeling geopend in verzorgingshuis Wittesteijn in Emmeloord. Deze afdeling beslaat een hele verdieping van het verzorgingshuis Wittesteijn in Emmeloord.
Een leerafdeling is een andere manier van stagelopen. Het is een afdeling van het verzorgingshuis, die door een groep stagiaires, onder deskundige begeleiding, zelfstandig wordt gedraaid. Doordat er met meer mensen (stagiaires en hun begeleiders) op deze afdeling wordt gewerkt, vindt er een kwaliteitsverbetering plaats voor de bewoners. Daarnaast kunnen de stagiaires beter vormgeven aan het competentiegericht opleiden, waarin ervaring opdoen in de praktijk een belangrijke plaats inneemt.
De leerafdeling doet een extra beroep op de zelfstandigheid en verantwoordelijkheid van de leerlingen. Ze vinden in de praktijk al doende antwoord op hun eigen leervragen. Bovendien krijgen zij op deze manier een goed beeld van hun toekomstige beroep. Daarnaast kunnen de medewerkers van Wittesteijn van en met de stagiaires leren.
BRON: De Noordoostpolder


< Terug naar inspiratie pagina
ik zoek aanbod
inspireer mij!
gratis account aanmaken
ik heb aanbod
meld uw aanbod hier aan
kijk wat scholen zoeken
inloggen