Basisscholen Gaan voor het Klimaat

Bijna twee jaar geleden hebben de wethouders van de tien MARN-gemeenten besloten om gezamenlijk een aantal concrete klimaatprojecten uit te voeren. ‘Basisscholen gaan voor het klimaat!’ is daar één van.
In het project werkt initiatiefnemer de MARN (Milieusamenwerking Afvalverwerking Regio Nijmegen) intensief samen met andere partijen om basisscholen bewust te maken van hun energieverbruik én om hen energie te laten besparen. Hiervoor stellen sponsoren en partijen middelen en diensten beschikbaar. Zo krijgt elke school die meedoet onder andere gratis drie zonnepanelen, een energiemeetsysteem dat elektriciteitsverbruik meet en de opbrengst van de zonnepanelen zichtbaar maakt, en een technische energiescan met advies om energie te besparen in de school. De scholen gaan ook aan de slag met bewustwording door middel van lessen over klimaat en energie. Er is bijvoorbeeld een leerlingenscan ontwikkeld waardoor leerlingen leren over de energiebesparende mogelijkheden binnen hun school.
De MARN heeft de begeleiding van deze scholen uitbesteed aan SOM onderwijs- en milieuprojecten in Nijmegen. SOM ontwikkelde hiervoor onder andere deze website met bestaande en nieuw ontwikkelde lesmaterialen en lessuggesties rondom energie en klimaat. In totaal doen 34 scholen uit de MARN-gemeenten mee met het project. 

BRON: Stichting Milieu Net


< Terug naar inspiratie pagina
ik zoek aanbod
inspireer mij!
gratis account aanmaken
ik heb aanbod
meld uw aanbod hier aan
kijk wat scholen zoeken
inloggen