Succes voor Kamper uitvinding

Steeds meer leerlingen in het voortgezet onderwijs maken gebruik van de 1-Blik agenda, een uitvinding van de Kamperse Bernadeth Arends-Hardlooper. Vorig jaar werden er 350 exemplaren van deze agenda verkocht, dit jaar staat de teller bij de start van het schoolseizoen al op 1500.
"En er staan nog eens vijfhonderd exemplaren in optie", aldus Bernadeth. De 1-Blik agenda werd speciaal ontwikkeld voor leerlingen met ADHD of autisme die moeilijkheden hebben met plannen. Dankzij een speciaal ontwikkeld kleurensysteem is het voor deze leerlingen in één blik duidelijk wat er gedaan moet worden aan huiswerk en andere afspraken. Het huisorgaan van de Nederlandse Vereniging voor Autisme maakte vorige maand ook al melding van de agenda. "Dus die vijfhonderd agenda's die ik nog in optie heb raak ik waarschijnlijk ook wel kwijt", aldus de initiatiefneemster.

Bernadeth Arends-Hardlooper is in het dagelijks leven actief als begeleidster voor leerlingen met leerproblemen op het Kamper Ichthus College. Momenteel wordt de agenda nog uitsluitend verkocht via de website www.1blik.nl, maar een boekhandel heeft al interesse getoond om de agenda mogelijk ook in de schappen te leggen. Steeds meer leerlingen in het voortgezet onderwijs maken gebruik van de 1-Blik agenda, een uitvinding van de Kamperse Bernadeth Arends-Hardlooper.
 
BRON: De Stentor


< Terug naar inspiratie pagina
ik zoek aanbod
inspireer mij!
gratis account aanmaken
ik heb aanbod
meld uw aanbod hier aan
kijk wat scholen zoeken
inloggen