Maaswaal College beste 'Derde-Wereldschool'

WIJCHEN – Het Maaswaal College aan de Veenseweg in Wijchen is de winnaar geworden van de Global School Award 2010. Deze prijs is bestemd voor de school die zich op de meest originele manier bezig heeft gehouden met wereldburgerschap.
De bovenbouw van de Havo/VWO-afdeling van het Maaswaal College hield een goede-doelendag. Vierhonderd leerlingen zetten binnen 24 uur aan de hand van diverse creatieve, sportieve, muzikale en culinaire projecten een Afrikafestival op touw.

Dat vond plaats op 12 maart van dit jaar. Meer dan 1.400 bezoekers kwamen naar de activiteit. Er was een Afrikaanse markt met living statues, een eigen restaurant met wereldgerechten, zelfgemaakte kunst die geveild werd, een modeshow met jurken gemaakt van gercyled materiaal en jonge popstars die een eigen protestliedje zongen. De opbrengst van het Afrika Festival werd in zijn geheel besteed aan het bieden van extra onderwijs voor kinderen uit de kansarme township Kurland in Zuid-Afrika.

Aan de prijs is behalve de titel een plaquette verbonden. Beter onderwijs en naschoolse opvang in Kurland worden mogelijk gemaakt door de Belgische organisatie Born In Africa, waarmee het Maaswaal College (Veenseweg) al jarenlang een goede band heeft.

De prijs is een initiatief van Edukans, Kwintessens Uitgevers en de Christelijke Hogeschool Ede. Zij stimuleren het wereldburgerschap binnen het onderwijs. De Award wordt op 9 september op school uitgereikt.
 
BRON: De Gelderlander


< Terug naar inspiratie pagina
ik zoek aanbod
inspireer mij!
gratis account aanmaken
ik heb aanbod
meld uw aanbod hier aan
kijk wat scholen zoeken
inloggen