Filmprogramma school@pathe voor vo

Vanaf september kunnen docenten in het voortgezet onderwijs gebruik maken van een nieuw, educatief programma bij Pathé en Minerva. Van 24 t/m 30 september zijn in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen en Rotterdam contactavonden over school@pathe. Met een voorpremière van Tirza (foto). Docenten kunnen zich hiervoor opgeven bij school@pathe.nl.
Met school@pathe springt Pathé in op de behoefte bij het voortgezet onderwijs aan toegankelijke, makkelijk in te passen, kant-en-klare lespakketten op het gebied van film in de bioscoop. Ze sluiten aan bij de leerdoelen en eindtermen van vakgebieden zoals CKV, Maatschappijleer, Nederlands en Geschiedenis. Via www.pathe.nl/school hebben docenten toegang tot educatief materiaal in combinatie met een filmbezoek bij een bioscoop van Minerva en Pathé. De lesprogramma's zijn gratis. Bijpassende speelfilms en documentaires zijn makkelijk te boeken voor klassikaal bezoek.
Lauge Nielsen, directeur Pathé: "Film is een bijzonder populair medium. Dat maakt het ook uitermate geschikt als lesmateriaal. Bij school@pathe is film meer dan alleen entertainment. Scholieren leren bewuster kijken en nadenken over de inhoud. Zo krijgen ze de kans hun eigen mening te formuleren en presenteren."
Lees meer:
http://www.vives.nl/nieuws/filmprogramma-schoolpathe-voor-het-voortgezet-onderwijs
Bron: Vives


< Terug naar inspiratie pagina
ik zoek aanbod
inspireer mij!
gratis account aanmaken
ik heb aanbod
meld uw aanbod hier aan
kijk wat scholen zoeken
inloggen