Angst voor vieze kleding houdt kinderen binnen

ROTTERDAM - Bijna alle Nederlandse moeders vinden het belangrijk dat hun kinderen er mooi uitzien. In hun mooiste kleding mogen kinderen echter niet altijd buitenspelen.
Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction. Buitenspelen is goed voor de mentale en fysieke ontwikkeling van kinderen. Daarom pleiten wasmiddelenfabrikant OMO en de Buitenspeelbond voor de missie: vuil is goed.

Meer dan 40% van de Nederlandse moeders vindt het zonde als kleding vies wordt tijdens het spelen. Meer dan één op de zes moeders geeft aan dat haar kinderen in hun mooiste kleding helemaal niet buiten mogen spelen.
 
Marianne de Valck, auteur van onder andere 'Wat mag? Wat kan? Dilemma's bij spelen', zegt: ''Onbezorgd spelen zonder je druk te maken over vieze kleren is belangrijk voor de ontwikkeling van ieder kind."

Uit het onderzoek blijkt ook dat jongens het allerliefst een spijkerbroek dragen, gevolgd door voetbaltenue. Meisjes dragen het liefst een zomerjurk gevolgd door een rokje. Voor moeders blijkt duurzaamheid van kinderkleding het meest belangrijk, belangrijker dan of deze voldoet aan de laatste modetrends.

Modeshow
Om de angst voor vieze kleren weg te nemen bij moeders, is er door de Buitenspeelbond een modeshow gehouden in Almere. Daar konden kinderen op een speciale catwalk lekker hun gang gaan in hun mooiste kleding. De show doet ook andere plaatsen aan.

(Bron: AD)


< Terug naar inspiratie pagina
ik zoek aanbod
inspireer mij!
gratis account aanmaken
ik heb aanbod
meld uw aanbod hier aan
kijk wat scholen zoeken
inloggen