Pret voorbij

Veel Nederlanders genieten nog van een welverdiende vakantie, maar voor een deel van ons is de pret voorbij. Voor het midden van Nederland begint vandaag het dagelijkse leven weer.

Voor een deel begint vandaag dus weer het naar school brengen van de kinderen of het uitzwaaien van tieners met zware bepakking. Zowel de basisscholen als de scholen voor voortgezet onderwijs openen maandag hun deuren weer.

Vandaag begint in verschillende steden in het midden van het land ook de introductieweek voor studenten. Zo maken in Utrecht, Den Haag en Leiden eerstejaars kennis met het uitgaansleven in de steden. Niet alleen in Midden-Nederland, maar ook in de rest van het land, zoals in Nijmegen, Groningen, Tilburg en Enschede, wordt een introductieweek gehouden.

In het noorden en zuiden van het land zijn scholieren nog wat langer vrij. In Noord-Nederland gaan de basisscholen op 23 augustus weer open en het voortgezet onderwijs een week later. In Zuid-Nederland hoeven kinderen pas op 6 september weer naar school.

(Bron: CNV Onderwijs)


< Terug naar inspiratie pagina
ik zoek aanbod
inspireer mij!
gratis account aanmaken
ik heb aanbod
meld uw aanbod hier aan
kijk wat scholen zoeken
inloggen