Opleiding Cloud Computing op ROCVA

Op het ROC van Amsterdam krijgt de eerste groep studenten les in Cloud Computing. De ICT opleiding startte de lessen afgelopen september, de eerste leerlingen gaan in februari op stage.

Volgens Ross Mahon (Google Enterprise Education Evangelist) van Google Europa, afdeling Education, is het ROC van Amsterdam het eerste opleidingsinstituut op MBO niveau in Europa dat samen met Trust Your Talent op deze ontwikkeling inspeelt. Trust Your Talent en ROCvA leiden hiermee hun studenten op voor de toekomst.

De bekendste toepassing van Cloud Computing is het gebruik van ruimte online voor het opslaan en delen van bestanden en agenda's. Het lijkt erop dat, door het invoeren van deze ontwikkeling op grote schaal in de bedrijven, de grote serverruimten en de `ouderwetse' systeembeheerder tot het verleden gaan behoren. Niet alleen het ROC van Amsterdam speelt in op het in rap tempo veranderende ICT landschap, ook andere ICT opleidingen op MBO niveau zijn geïnteresseerd in de lessen die worden aangeboden door Trust Your Talent. Student Marciano Campagne zegt hierover: "onze opleiding in cloud computing maakt ons geschikter voor de arbeidsmarkt. Als bedrijven overstappen naar cloud computing zijn wij beter dan klassieke IT'ers. Wij zijn al opgeleid en hoeven geen extra cursussen te volgen."

Cloud Computing
Steeds meer ondernemers en bedrijven stappen van de inmiddels klassieke tools als Office over naar de voordelen van Cloud Computing. Programma's zoals de Outlook-agenda zijn handig voor collega's binnen één bedrijf. Onhandiger wordt het als verschillende ondernemers samenwerken of externen inhuren. Cloud Computing is dan een oplossing doordat het hiermee mogelijk is, online agenda's en documenten te delen. Met Cloud Computing werken meerdere mensen direct online in hetzelfde bestand en bestaan er geen meervoudig rondgestuurde documenten meer. Gegevens staan veilig in de Cloud, ook als laptops of telefoons verloren gaan.

Trust Your Talent
Lars Ros, docent en oprichter van Trust Your Talent, is blij dat de ROC's inzien hoe belangrijk het is dat ze hun studenten voorbereiden op de veranderingen van deze tijd. "Steeds meer bedrijven staan open voor de mogelijkheden van Cloud Computing. Onze studenten hebben de bagage om ondernemers te helpen, de overstap te maken." Overigens heeft Trust Your Talent de Nederlandse Kim Stoltenkamp: De eerste Nederlander die "Google App Qualified" is. Trust Your Talent geeft ook workshops aan ondernemers en andere geïnteresseerden over het gebruik van Cloud Computing.
Bron: Vives< Terug naar inspiratie pagina
ik zoek aanbod
inspireer mij!
gratis account aanmaken
ik heb aanbod
meld uw aanbod hier aan
kijk wat scholen zoeken
inloggen