Rector tevreden over leraar Rutte

Voormalig Tweede Kamerlid van de ChristenUnie Kars Veling is rector van de school waar minister-president Mark Rutte elke week les geeft. Rutte geeft elke donderdag maatschappijleer aan een vmbo-klas op het Varias College in Den Haag, dat onderdeel is van de Johan de Witt Scholengroep.

Veling was lijstrekker voor de ChristenUnie voor hij in 2003 rector werd van het Varias College. Door zijn politieke netwerk stond al eerder Ayaan Hirshi Ali een middag voor de klas. Ook Kees Schuyt, lid van de Raad van State, gaf al eens een jaar les op zijn school. De nieuwe minister van Onderwijs, Marja van Bijsterveldt, is met enige regelmaat gastdocent op de zaterdagschool.

In een interview met het NRC Handelsblad zegt Veling dat Rutte als docent communicatief sterk is en zorgt voor een plezierige sfeer in de klas. Ook de leerlingen waarderen Rutte als leraar.

Het initiatief om les te komen geven kwam van de premier zelf. In 2008 zocht hij contact met Veling om de mogelijkheden door te spreken. Rutte werkt samen met een bevoegd docent en volgt gewoon het examenprogramma.

'Rutte geeft les en bedrijft geen propaganda. Als het om zijn eigen positie gaat, zegt hij er soms bij: nu ben ik subjectief. En uiteraard verschillen beide docenten van mening. Dat maakt een les ook levendig,' aldus rector Veling.

© Nationale Onderwijsgids< Terug naar inspiratie pagina
ik zoek aanbod
inspireer mij!
gratis account aanmaken
ik heb aanbod
meld uw aanbod hier aan
kijk wat scholen zoeken
inloggen